De 52e
Westlandse
Nieuwjaarsduik

De gezelligste Nieuwjaarsreceptie van het Westland

Sinds 1967 organiseert de Monsterse Reddingsbrigade, traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag, de Westlandse Nieuwjaarsduik. Op dinsdag 1 januari wordt alweer voor de 52e keer gedoken!

Locatie

Kom op dinsdag 1 januari naar het Monsterse strand in de gemeente Westland. Hier wordt de Westlandse Nieuwjaarsduik georganiseerd tussen de strandopgangen Molenslag in Monster en Karel Doormanweg in Ter Heijde.

Kom op tijd!

Om klokslag 14.00 uur klinkt het startschot voor de 52e Westlandse Nieuwjaarsduik. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent op het strand.

Vervoer en Parkeren

We raden je aan om op de fiets te komen, zo weet je zeker dat je het startschot niet mist. Kom je toch met de auto? Volg dan de aanwijzingen op de speciale verkeersborden en die van de verkeersregelaars van Verkeer Service Zuid-Holland op. Parkeren kan gratis op het grote parkeerterrein bij strandopgang Molenslag in Monster.

Op de foto en de AVG

De organisatie van de Westlandse Nieuwjaarsduik maakt foto's tijdens het evenement. Alle deelnemers en toeschouwers kunnen er redelijkerwijs vanuit gaan dat zij op de foto gezet worden. Deze foto's zijn op 1 januari vanaf 15.30 uur online te bekijken op onze Facebookpagina. De foto's worden door de organisatie gebruikt voor promotie van de Westlandse Nieuwjaarsduik en niet voor commerciële doeleinden. Het kan natuurlijk zijn dat jij op deze foto's herkenbaar afgebeeld staat maar dat achteraf liever niet wilt. In dit geval kun je contact met ons opnemen via onze Facebookpagina of de algemene contactgegevens van de Monsterse Reddingsbrigade. De foto's waar jij herkenbaar op afgebeeld staat, worden dan op jouw verzoek z.s.m. onherkenbaar gemaakt of verwijderd. De Westlandse Nieuwjaarsduik vindt plaats in het publieke domein en er is geen toegangscontrole. De organisatie heeft hierdoor geen grip op en is niet verantwoordelijk voor foto's gemaakt en/of gepubliceerd door (amateur) fotografen die niet bij onze organisatie zijn aangesloten.

Kleed je warm aan

Het kan in januari guur zijn, zorg er daarom voor dat je warm bent aangekleed. We adviseren je om vlak voor het startschot te wisselen naar badkleding. Na de duik kun je opwarmen met een heerlijke bekertje warme chocolademelk, om vervolgens je vrienden en familie een gelukkig nieuwjaar te wensen.

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
1983

De 52e Westlandse Nieuwjaarsduik wordt mogelijk gemaakt door bovenstaande sponsoren.

Duik voor een ander

De Westlandse Nieuwjaarsduik is niet alleen gezellig, je kunt er ook een ander mee helpen. Tijdens de duik kun je jezelf inzetten voor een lokaal goed doel. Er is geen mooiere manier om het jaar te beginnen!

In 2019 wordt er gedoken voor "Strandgoed Ter Heijde". Vakantie voor de zorgvrager & de mantelzorger ontlasten. Even tijd nemen voor uzelf, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. En dat is het ook. Toch zijn er veel mantelzorgers die dat niet zo gemakkelijk kunnen. Het is daardoor steeds moeilijker om de mantelzorg vol te houden. U kunt overbelast raken. Want als u voor een ander zorgt is tijd voor uzelf niet zo eenvoudig te organiseren. Even logeren, in bijzonder goede handen. Een plek waar uw naaste het heerlijk heeft, net als thuis, omringd door lieve zorgzame mensen. Zodat u als mantelzorger even de ruimte krijgt voor een adempauze.Dat is wat Strandgoed Logies & Respijt kan bieden.

Op 1 januari wordt er geld opgehaald door middel van collecte. Bovendien kun je je duik laten sponsoren via dit sponsorformulier.