In 2024 doken zo'n 1000 helden de koude noordzee in!
Het aftellen is begonnen!
De 56e
Westlandse
Nieuwjaarsduik

De gezelligste Nieuwjaarsreceptie van het Westland

Sinds 1967 organiseert de Monsterse Reddingsbrigade, traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag, de Westlandse Nieuwjaarsduik. Op woensdag 1 januari 2025 wordt alweer voor de 56e keer gedoken!

Kom op woensdag 1 januari 2025 naar het Monsterse strand in de gemeente Westland. Hier wordt de Westlandse Nieuwjaarsduik georganiseerd tussen de strandopgangen Molenslag in Monster en Karel Doormanweg in Ter Heijde.

Kom op tijd!

Om klokslag 14.00 uur klinkt het startschot voor de 56e Westlandse Nieuwjaarsduik. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent op het strand.

Vervoer en Parkeren

We raden je aan om op de fiets te komen, zo weet je zeker dat je het startschot niet mist. Kom je toch met de auto? Volg dan de aanwijzingen op de speciale verkeersborden en die van de verkeersregelaars van Verkeer Service Zuid-Holland en Mintt uitzendbureau op. Parkeren kan gratis op het grote parkeerterrein bij strandopgang Molenslag in Monster.

Let op er worden foto's gemaakt

De organisatie van de Westlandse Nieuwjaarsduik maakt foto's tijdens het evenement. Alle deelnemers en toeschouwers kunnen er redelijkerwijs vanuit gaan dat zij op de foto gezet worden. Deze foto's zijn op 1 januari vanaf 15.30 uur online te bekijken op onze Facebookpagina. De foto's worden door de organisatie gebruikt voor promotie van de Westlandse Nieuwjaarsduik en niet voor commerciële doeleinden. Het kan natuurlijk zijn dat jij op deze foto's herkenbaar afgebeeld staat maar dat achteraf liever niet wil. In dit geval kun je contact met ons opnemen via onze Facebookpagina of de algemene contactgegevens van de Monsterse Reddingsbrigade. De foto's waar jij herkenbaar op afgebeeld staat, worden dan op jouw verzoek z.s.m. onherkenbaar gemaakt of verwijderd. De Westlandse Nieuwjaarsduik vindt plaats in het publieke domein en er is geen toegangscontrole. De organisatie heeft hierdoor geen grip op en is niet verantwoordelijk voor foto's gemaakt en/of gepubliceerd door (amateur) fotografen die niet bij onze organisatie zijn aangesloten.

Kleed je warm aan

Het kan in januari guur zijn, zorg er daarom voor dat je warm bent aangekleed. We adviseren je om vlak voor het startschot te wisselen naar badkleding. Na de duik kun je opwarmen met een heerlijk bekertje warme chocolademelk, om vervolgens je vrienden en familie een gelukkig nieuwjaar te wensen.

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
1983

De Westlandse Nieuwjaarsduik wordt mogelijk gemaakt door bovenstaande sponsoren.

Duik voor een ander

De Westlandse Nieuwjaarsduik is niet alleen gezellig, je kunt er ook een ander mee helpen. Tijdens de duik kun je jezelf inzetten voor een lokaal goed doel. Er is geen mooiere manier om het jaar te beginnen!

GOED DOEL VAN 2023

Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Het is een ziekte die enorm impact heeft op het leven van degene die er aan lijdt, maar ook op dat van het gezin, familie en vrienden. Sociale isolatie, depressies, paniekaanvallen, herbelevingen, agressie en zelfs (pogingen tot) zelfmoord. Onder veteranen en personeel van politie, brandweer en ambulancediensten is PTSS een veel voorkomend probleem. De programma’s van Stichting Surfivor helpen deze mannen en vrouwen om uit deze negatieve spiraal te komen. Om weer zin te krijgen in het leven, uitdagingen aan te gaan en ervoor te gaan. Dit doen we door middel van surftherapie, ook wel oceaantherapie genoemd. Onze ingrediënten: een surfplank, wat goede golven, buitenlucht, professionele en enthousiaste begeleiding en een gezelschap dat weet wat je doormaakt. Samen maken we het leven weer wat mooier. Golf voor golf.

Op 1 januari zal er geld opgehaald worden doormiddel van collecte.

Eerdere doelen

2025 | Nog niet bekend
2024 | Geen
2023 | Surfivor
2022 | Afgelast i.v.m. coronamaatregelen
2021 | Afgelast i.v.m. coronamaatregelen
2020 | Stichting KiMG
2019 | Strandgoed Ter Heijde
2018 | Inloophuis Carma
2017 | Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Westland
2016 | Vrienden van het Westerhonk
2015 | ALS-Westland
2014 | Geen
2013 | Geen
2012 | Ride for the Roses - Westland