In 2020 doken we voor Stichting KiMG
het aftellen is begonnen!
De 54e
Westlandse
Nieuwjaarsduik

De gezelligste Nieuwjaarsreceptie van het Westland

Sinds 1967 organiseert de Monsterse Reddingsbrigade, traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag, de Westlandse Nieuwjaarsduik. Op vrijdag 1 januari wordt alweer voor de 54e keer gedoken!

Locatie

Kom op vrijdag 1 januari naar het Monsterse strand in de gemeente Westland. Hier wordt de Westlandse Nieuwjaarsduik georganiseerd tussen de strandopgangen Molenslag in Monster en Karel Doormanweg in Ter Heijde.

Kom op tijd!

Om klokslag 14.00 uur klinkt het startschot voor de 54e Westlandse Nieuwjaarsduik. Zorg er dus voor dat je op tijd aanwezig bent op het strand.

Vervoer en Parkeren

We raden je aan om op de fiets te komen, zo weet je zeker dat je het startschot niet mist. Kom je toch met de auto? Volg dan de aanwijzingen op de speciale verkeersborden en die van de verkeersregelaars van Verkeer Service Zuid-Holland op. Parkeren kan gratis op het grote parkeerterrein bij strandopgang Molenslag in Monster.

Op de foto en de AVG

De organisatie van de Westlandse Nieuwjaarsduik maakt foto's tijdens het evenement. Alle deelnemers en toeschouwers kunnen er redelijkerwijs vanuit gaan dat zij op de foto gezet worden. Deze foto's zijn op 1 januari vanaf 15.30 uur online te bekijken op onze Facebookpagina. De foto's worden door de organisatie gebruikt voor promotie van de Westlandse Nieuwjaarsduik en niet voor commerciële doeleinden. Het kan natuurlijk zijn dat jij op deze foto's herkenbaar afgebeeld staat maar dat achteraf liever niet wilt. In dit geval kun je contact met ons opnemen via onze Facebookpagina of de algemene contactgegevens van de Monsterse Reddingsbrigade. De foto's waar jij herkenbaar op afgebeeld staat, worden dan op jouw verzoek z.s.m. onherkenbaar gemaakt of verwijderd. De Westlandse Nieuwjaarsduik vindt plaats in het publieke domein en er is geen toegangscontrole. De organisatie heeft hierdoor geen grip op en is niet verantwoordelijk voor foto's gemaakt en/of gepubliceerd door (amateur) fotografen die niet bij onze organisatie zijn aangesloten.

Kleed je warm aan

Het kan in januari guur zijn, zorg er daarom voor dat je warm bent aangekleed. We adviseren je om vlak voor het startschot te wisselen naar badkleding. Na de duik kun je opwarmen met een heerlijke bekertje warme chocolademelk, om vervolgens je vrienden en familie een gelukkig nieuwjaar te wensen.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
1983

De 54e Westlandse Nieuwjaarsduik wordt mogelijk gemaakt door bovenstaande sponsoren.

Duik voor een ander

De Westlandse Nieuwjaarsduik is niet alleen gezellig, je kunt er ook een ander mee helpen. Tijdens de duik kun je jezelf inzetten voor een lokaal goed doel. Er is geen mooiere manier om het jaar te beginnen!

In 2020 werd er gedoken voor "Stichting Kleine ingrepen, Mooie gevolgen.". Voordat het KIMG in 2016 een stichting is geworden gaven ze al bij 30 huishoudens achter de voordeur een steuntje in de rug: in Delft, Leerdam en Westland. Op dit moment is de Stichting KIMG in Westland aan de slag met een brede groep aanmelders, vrijwilligers, kunstenaars, bedrijven en organisaties die ons belangeloos producten en diensten leveren. Een actief bestuur ondersteunt de stichting bijgestaan door een kleine kern van professionele medewerkers die naar rato weinig uren maken.De stichting beschouwt Westland als mooi voorbeeld en hoopt ook in andere plaatsen een soortgelijke aanpak te realiseren.

Op 1 januari is er geld opgehaald door middel van collecte. Bovendien kun je je duik laten sponsoren via dit sponsorformulier.